TERMÉKEK

Épületautomatizálás

működés

Épületautomatizálási rendszerekkel a maximális kényelemért és biztonságért, az energiaköltségek csökkentése mellett!

Az intelligens otthon épületautomatizálás útján „készül”. Egy központi vezérlőegység kerül telepítésre, amely azután egyfajta agyként vezérli majd a ház rendszereit. Ehhez csatlakoznak különféle módokon a fűtés, hűtés, a világítás, a zárak, mintha csak e rendszer testrészei volnának.

A rendszer természetesen szenzorokkal is rendelkezik, hiszen az optimális állapotok előállításához folyamatosan tudatában kell lennie, hogy milyen állapotok uralkodnak odakint s a belsejében. Így a rendszer érzékeli, hogy mikor tartózkodik valaki a helyiségben, tehát mikor van szükség világításra, vagy mikor zuhan le a hőmérséklet, tehát mikor kell odabent fűteni.

Az épület úgy teszi komfortossá belső tereit az ott tartózkodók számára, hogy ezt ők észre sem veszik. Nincs szükség beavatkozásra, s közben még az energiaszámlákon is jócskán spórolhatnak.

A legtöbb intelligens otthon eltérő funkciókkal rendelkezik. Van olyan eset amikor az intelligens házba csak fűtés optimalizálást rendelnek meg de van amikor világításvezérlést, redőny vezérlést vagy mind ezeket együtt. Mivel az épületautomatizálás számos lehetőséget biztosít a felhasználók számára az automatizált épületek – legyen ez egy családi ház, lakás, iroda, szálloda, gyár vagy egyéb létesítmény – által mindenki megtalálja az intelligens házak valamelyik legfontosabb funkcióját. Az okos házak célja, hogy felhasználók igényeit minél jobban kielégítsék.

Kényelem, biztonság és energiatakarékosság. Ezek azok a fő területek, melyekre összpontosítanak okosházaink az épületautomatizálás által.

Ha a hétköznapi életben használt okos eszközökhöz hasonlítjuk az otthonaink épületautomatizálását azt tapasztaljuk, hogy gyakorlatilag távolról vezérelhető okos telefont varázsolunk házainkból. Az épületautomatizálás lényege, hogy ismeri a felhasználó igényeit, előre tudja és magtanulja szokásait, reagál az időjárás változásra annak érdekében, hogy még kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegye épületeink használatát. Az okos házak vagy az intelligens otthonok számára előre meg van tanítva a felhasználó összes szokása és és elvárása ami alapján kiválasztja a legmegfelelőbb programot.

Alkalmazása:

intelligens Otthon

Az intelligens otthon

energiatudatos lakója számára az intelligens egyet jelent a helyiségek precíz hőmérséklet-szabályozásával. A sokat utazó számára a távoli hozzáférésért ad egyedülálló szolgáltatást… Alapvetően minden intelligens épület egyforma: többet hoz ki otthonából!

Minden embertípusnak:

  • „A zenerajongónak”: „Akár a nappaliba, a konyhába, a fürdőbe vagy a hálóba… lépek be, intelligens otthonom mindenhol a kedvenc zenémet játssza! És ami számomra a csúcs: a kedvenc dalomra ébredek fel!”
  • „A családnak”: „A gyerekek alvásidő-felügyelője, ne-felejtsük-égve-a-lámpát automatika, … intelligens otthonunk a bébicsőszünk is egyben, és csak ajánlani tudjuk minden családnak.”
  • „A sokat utazónak”: „Budapest, London, Párizs… Sokat vagyok úton. Mindig tudom, hogy odahaza minden rendben van-e. Amikor hazaérek, intelligens otthonom úgy fogad, mintha sose utaztam volna el.”
  • „Az idős lakónak”: „Egy intelligens otthon nem csak a fiatal generációnak való. Az intelligens otthon megkönnyíti a mindennapjaimat, és vészhelyzetben értesítést küld a lányomnak az okostelefonjára.”
  • „A hagyománytisztelőnek”: „Sokat el lehet mondani rólam, de a technika megszállottja nem vagyok. Intelligens otthonomban a technika csak a háttérben van jelen, a kényelem és a biztonság kerül előtérbe. És mindent a szokásos módon, hagyományos kapcsolókkal tudok kezelni.”
  • „A hobbikertésznek”: „Virágláda alsó megvilágítása, nedvességtől függő automatizált gyep-és virágöntözés, zene a kertben, … és hobbikertész-szívem máris hevesebben ver!”
  • „Az energiatudatosnak”: „Hatékony energiafelhasználás ás villamosenergia-spórolás- a fűtési energia optimális és a saját előállítású villamos energia intelligens felhasználásának köszönhetően mindez nem jelent problémát intelligens otthonomban.

Minden háztípusra: Legyen szó modern, új építésű vagy felújított házról, lakásról, nyaralóról… Mindegyikből intelligens otthon varázsolható!

Az intelligens otthonok összes erőforrását (hűtési, fűtési rendszer, kaputelefonok, öntözőrendszer, külső és belső világítás, vízszint érzékelés, automatikusan nyíló és záródó nyílászárók, kamera rendszer, audio és tv rendszer) könnyedén és költséghatékonyan kezelhetjük és vezérelhetjük. Sőt! Mindezt távolról is el tudjuk végezni amennyiben az okos ház automatizálva van, és a készülékünk csatlakozik az internethez. Az épületautomatizálás lényege az épületben található erőforrásaink összehangolt és költséghatékony vezérlése. Ugyan otthonaink ezeket a funkciókat most is teljesítik és ellátják, de csak külön-külön, ezért épületautomatizálás nélkül nincs lehetőség távoli vezérlésre, valamint az összehangolt cselekvésre és programozásra.

Kapcsolat

Keressen minket bizalommal!

Csapatunk maximum 1-2 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot!